Paella For One

10 minutes of prep, lots of flavor and a complete healthy meal in one skillet! This easy Seafood Paella Recipe is the perfect weeknight meal (and goes great a glass of white wine).

Tasty food doesn’t have to be complicated or intimidating, and this easy paella recipe is proof that good food is made from simple ingredients.

A

I’m not quite sure what inspired me to make seafoodpaella this week but it has been a lingering thought in my food-obsessed mind for quite a while now.

Fishers At Home Paella Kit

Paella is a traditional dish from Spain with Valencian roots. There are many different variations of paella but the original recipe calls for chicken, rabbit, snails, green beans, white beans, and artichokes. The modern recipe consists of saffron-scented rice, green beans or peas, chicken, chorizo, peppers, and some type of shellfish.

Saffron, which is one of the world’s most expensive spices by weight, is a must in paella. Originating on the Greek island of Crete, this spice gives paella its distinct yellowish color and wonderful aroma. For the sake of your wallet, a little saffron goes a long way; so we only need a couple of pinches.

To be honest, this is the first time I ever made paella and it was ridiculously easy. BONUS: it’s a healthy seafood recipe – no creams, very little fat, and still packed with flavor! Double bonus: It’s a quick family friendly meal that can be prepared in one skillet.

One Pan Spanish Style Veg Paella

My favorite part of preparing this meal is that it is so versatile. I wasn’t really feeling chicken so I skipped the meat altogether and made a strictly seafood paella. I used fresh mussels, shrimp, calamari, and scallops in this version. Clams and lobster would also be a great addition.

10 minutes of prep, lots of flavor and a complete healthy meal in one skillet! This simple Seafood Paella Recipe is the perfect weeknight meal (and goes great a glass of white wine).

Serving: 1 /6 Calories: 390 kcal Carbohydrates: 60 g Protein: 27 g Fat: 4 g Saturated Fat: 1 g Cholesterol: 59 mg Sodium: 560 mg Fiber: 2 g Sugar: 3 g

One Pan Vegan Paella

Welcome to Baked Ambrosia! I'm a professionally trained pastry chef and nutritionist who loves to bake both indulgent and healthier desserts. This is a place where you will find delicious recipes, ideas, & more. Learn more about me!Blitzschnelle Feierabendküche, für die man nur eine Pfanne braucht: One Pan Paella mit saftigem Hähnchenbrustfilet, würziger Chorizo, gegrillter Paprika und milden Erbsen bringt Urlaubsfeeling auf den Teller. Schnelle Paella ohne Meeresfrüchte und ohne zu komplizierte Zutaten – ein leckeres Reisgericht und perfekt für ein schnelles Abendessen.

Mitte Mai kann man mal langsam an Sommer, Sonne, Strand und Spanienurlaub denken. Die großen 4 S. Nach einem eher miesen Auftakt in den späten Frühling war da noch nicht so wirklich an Urlaubsfeeling zu denken. So langsam juckt es aber in den Fingern, oder? Und so oder so, egal wie das Wetter wird – wir holen uns den Sommer einfach auf den Teller!

Paella ist ein typisch spanisches Gericht und steht irgendwie für Urlaubserinnerungen. Normalerweise kennt man das in großen Pfannen servierte Reisgericht vor allem mit Meeresfrüchten und Safran von Reisen nach Valencia oder Mallorca. Doch warum nicht mal alltagstauglich abwandeln? Safran hat nicht jeder im Haus, Meeresfrüchte gehören hier auch nicht unbedingt zum Everyday-Food. Und auch Paella-Reis gehört vielleicht nicht unbedingt zur Grundausstattung eines normalen Haushalts. Dabei muss es wirklich nicht kompliziert sein!

One Pot Pork And Pea Paella

Für meine One Pan Paella braucht ihr tatsächlich nur eine Pfanne und etwa eine gute halbe Stunde Zeit. So kann man die Paella auch noch mal gut nach Feierabend zubereiten, ohne dass es in Stress ausartet. Hier wird zuerst das Hähnchenbrustfilet angebraten. Danach dürfen Zwiebelringe sanft vor sich hinschmoren. Chorizo wird rundherum angebraten und schließlich der Reis sanft angeschmort. Wer keinen Paella-Reis im Haus hat oder nicht extra anschaffen möchte, kann auch problemlos auf einen Risotto-Reis zurückgreifen. Ich habe es selbst noch nicht ausprobiert, aber im Grunde sollte jede Art von Rundkornreis funktionieren. Wenn alle Stricke reißen, funktioniert also vielleicht sogar Milchreis. Ggf. muss man aber die Garzeit anpassen. Statt mit Safran färben wir unsere One Pan Paella einfach mit Kurkuma ein. Letztendlich sorgt aber die Chorizo sowieso für eine rötliche statt gelbliche Färbung.

Nach und nach wandert hier alles in die Pfanne, wird mit guter Hühnerbrühe aufgegossen und darf dann vor sich hinbrutzeln. Ich mache das am liebsten in einer gusseisernen Pfanne. Wichtig ist nur, dass die Pfanne sehr breit ist, also mindestens 28 cm. und gleichzeitig einen hohen Rand hat, 5-6 cm sollten es schon sein. Die Paella gart am Besten, wenn die Masse nur etwa 3-4 cm hoch steht. Klassischerweise rührt man eine Paella während des Garens nämlich nicht, sondern lässt die Masse sanft stocken, bis der Reis am Boden etwas ansetzt und die Flüssigkeit verdampft ist. Wer das nicht mag oder das Gefühl hat, dass der Reis nicht gut gart, kann die Paella natürlich auch regelmäßig umrühren, um sie so vor dem Ansetzen zu bewahren. Das ist tatsächlich Geschmacksache. Und natürlich ist mir klar, dass es sich hier nicht um ein originalgetreues Rezept handelt, sondern um eine sehr frei interpretierte Abwandlung. Und wer das weiß und sich drauf einlässt, kann sich dieses tolle Reisgericht schmecken lassen. Guten Appetit und viel Spaß beim Nachmachen!

All

Olivenöl in einer großen tiefen Pfanne auf mittlere Temperatur erhitzen. Hähnchenbrustfilet in mundgerechte Stücke schneiden und rundherum anbraten. Dann aus der Pfanne nehmen.

Seafood Paella For One

Die Zwiebeln schälen und in dünne Ringe schneiden oder hobeln. Temperatur etwas zurückschalten und die Zwiebeln etwa 10 Minuten lang weich dünsten. Währenddessen die restlichen Zutaten vorbereiten.

Zwiebeln an den Pfannenrand schieben und die Chorizoscheiben in der Mitte der Pfanne rundherum anbraten, bis das Öl austritt. Mit Paprikapulver und nach Belieben Kurkuma bestäuben und gut verrühren.

Die Paella ohne Deckel etwa 20 Minuten sanft köcheln lassen. Für Paella-Feeling die Mischung nicht umrühren. Wer keinen angesetzten Reis möchte, rührt die Mischung immer wieder um.

One Pot Spanish Chicken Paella

Die TK-Erbsen und die gut abgetropfte gegrillte Paprika hinzufügen und noch mal 5-10 Minuten mit köcheln lassen, bis die Flüssigkeit fast vollständig verdampft ist und der Reis gar ist.

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Best

Hat das Kochen und Backen von ihren Großmüttern gelernt. Kocht unter der Woche schnelle Feierabendküche. Hat den Blog 2011 mit Cupcake-Rezepten gestartet. Backt immer noch am liebsten nach amerikanischen Rezepten. Liebt es, Länder kulinarisch zu entdecken.Some restaurant owners and their staff can be particularly obstinate, mainly because they are primarily interested only in their own welfare — they seldom take into consideration what is best for their customers.

La Chinata Kit Paella, 1 Set

This attitude is most blatant of all when you order a paella: some 99.999 per cent of restaurants insist that paellas must be for a minimum of two people. Those eating alone cannot have a paella unless they order one for two — and take the leftovers home as a takeaway. It’s not a good deal for the lone customer, is it?

The owners claim that making a paella is a great deal of work and is only profitable if it is being cooked for at least two.

This is nonsense because the basis of the paella is already cooked and needs only to be put in a paella pan with the rice, done on the cooker for five minutes and finished off in a hot oven for another 10 minutes.

Easy One Pan Chicken Paella Recipe

Two months ago, when I happened to be passing a place that specialises in paellas and other rice dishes, I went in and said I was on my own and wanted to try one of their paellas, which are a good more expensive than at other places. The waiter said paellas had to be for a minimum of two people.

It was 1.30 pm and all tables on the terrace and in the dining room were unoccupied. It would have been very easy to make a a paella for one. But they were obstinate and didn’t — and missed out on a double page review in the Bulletin and an article in Ultima Hora.

Easy

It was quite the opposite when I looked in on Santa Catalina, a Spanish restaurant in Calle Fábrica. Their menu says paellas are for a minimum of two but when I asked a waitress if they would do one for a person on his own, she immediately said that wouldn’t be a problem.

Discover Easy & Delicious Masterfoods™ One Pan Rice Meals

Sometimes at a table of four or more, she added, one person asks for a paella. If they are extremely busy the paella for one may take a little longer, but the diner will get it. That’s what I call a good flexible attitude.

This restaurant doesn’t open until 6pm so I went along just before seven, expecting to be the first customer — but every table on the terrace was occupied, except for one, which was reserved for me. I had forgotten that holidaymakers dine early. I decided to eat inside by the window, leaving the terrace table for some passing couple on holiday.

I ordered a fish and seafood paella, instead of the mixed paella I usually have. It

The Feel Good Foodbook: Prawn And Chorizo Paella For One Person To Enjoy